Тимошенко знову звинувачує НБУ в надмірній девальвації гривні

Середа, 4 березня 2009, 12:57
Курс гривні є заниженим через політику Національного банку, що спрямована на руйнування економіки і дискредитацію уряду.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. в інтерв'ю Le Monde напередодні робочої поїздки у Францію, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Конституція забороняє уряду втручатися у справи НБУ. Але я не можу підтримати його політику дозволу валюти шляхом надмірної девальвації", - сказала вона.

"Курс обміну гривні до долара не є виправданим. Це політичний саботаж, метою якого є руйнування економіки і дискредитація уряду", - додала прем'єр.

На її думку, добре розрахована девальвація дає шанс у боротьбі проти кризи, підтримуючи експортерів, однак надмірна девальвація позбавляє можливості малий та середній бізнес розрахуватися за раніше взятими валютними кредитами.

Відповідаючи на питання, хто відповідає за цей "саботаж", Тимошенко сказала: "Не в моїй компетенції встановлювати кримінальну відповідальність посадових осіб, це справа Генеральної прокуратори. Але важко на неї розраховувати, якщо вона є філією опозиції".

Раніше Тимошенко неодноразово заявляла, що економічно обгрунтованим є курс гривні відносно долара 6-6,5 грн./дол. , максимум - 7 грн./дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: