Чекаємо МВФ вже цього тижня?

Понеділок, 30 березня 2009, 17:00

У разі прийняття 31 березня Верховною радою антикризових законів, місія Міжнародного валютного фонду повернеться в Україну протягом тижня.

Про це заявив перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"За умови прийняття низки законопроектів, які покращать ситуацію з прибутковою частиною держбюджету, вони готові розглянути питання про приїзд сюди негайно місії МВФ для продовження робочих консультацій", - сказав Шлапак.

За його словами, президент готовий підтримати три законопроекти, які внесені до парламенту і стосуються збільшення акцизних зборів на тютюн і алкоголь, дизельне паливо, внесення змін у пенсійне законодавство, яке дозволить збільшити ресурсну базу фонду.

Реклама:

Президент провів консультації з лідером опозиції Віктором Януковичем, який дав згоду не блокувати роботу ВР для прийняття необхідних законопроектів.

"Саме ці закони президент підтримує і просив звернутися до всіх фракцій, до всіх народних депутатів з проханням завтра підтримати ці законопроекти при голосуванні їх у парламенті. Як у першому читанні, так і в наступних читаннях, і в цілому для поліпшення роботи з МВФ", - підкреслив Шлапак.

Однак, він зазначив, що Ющенко не підтримує запропонований прем'єр-міністром Юлією Тимошенко законопроект щодо внесення змін до держбюджету України.

"Як мінімум, декілька з них (норм змін до держбюджету-2009) президент вважає контраверсійними". - зазначив Шлапак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: