Ахметов вже не найбагатша людина в Україні

Четвер, 12 березня 2009, 13:09
Титул найбагатшої людини в світі за версією журналу Forbes повернув собі засновник компанії Microsoft Білл Гейтс, статки якого оцінено в 40 мільярдів доларів.

Найпопулярніший в світі щорічний рейтинг Forbes оприлюднив у середу ввечері, 11 березня, пише видання "Дело".

Друге місце в списку дісталося американському фінансисту Уоррену Баффету, чий стан зменшився на 25 мільярдів доларів (оскільки акції його компанії Berkshire Hathaway за минулий рік подешевшали на 50%) і склала за підсумками року 37 мільярдів.

Замикає трійку найбагатших людей планети мексиканський медіамагнат Карлос Слім із статками в 35 мільярдів доларів, що втратив з минулого року 25 мільярдів доларів.

Дерипаска і Ахметов більше не найбагатші люди в Росії та Україні

Змінили свої позиції в списку російські та українські мільярдери. Найбільш "рейтинговим" багатієм в Україні став зять екс-президента Леоніда Кучми Віктор Пінчук. 2,6 мільярдів доларів ставлять його на 246 сходинку (минулого року було 5 млрд. дол. і 203 місце).

Пінчук обійшов торішнього найбільш "багатого українця" Ріната Ахметова. Як вважає американський журнал, від торішніх 7,3 млрд. дол. залишилося 1,8 млрд. дол. (397 місце).

У інших українців співвласників групи "Приват" Ігора Коломойського від 4,2 - 1,2 і у Геннадія Боголюбова від 4,0 - 1,1 мільярдів доларів (місця в шостій і сьомій сотні).

Минулого року містом мільярдерів називали Москву, де проживали 74 особи із списку Forbes. Зараз в російській столиці, за даними експертів журналу, таких лише 27.

Так, найбагатший росіянин минулого року Олег Дерипаска втратив 88% свого стану. Якщо рік тому Forbes вважав, що Дерипаска володіє 28 млрд. доларів, то зараз ця сума становить 3,5 млрд. дол.

Найбагатшим росіянином за версією Forbes виявився президент групи "ОНЕКСІМ" Михайло Прохоров. Його також не обійшла стороною криза - він втратив 51% свого фінансового стану - але все-таки, з 9,5 млрд. доларів. він зайняв 40 місце в списку.

Інформація щодо того, що Рінат Ахметов є найбагатшим з-поміж українських бізнесменів за версією американського журналу виявилася минулорічною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: