Пинзеник не дав грошей на розбудову метрополітену Лазаренка

П'ятниця, 30 січня 2009, 11:35

У держбюджеті України на 2009 рік не закладені кошти на будівництво Дніпропетровського метро.

Про це заявив  голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

За його словами, це сталося нібито через технічну помилку працівників Міністерства фінансів.

"Півмільярда гривень виділили Донецьку, а про Дніпропетровськ і Харків забули. Коли я поставив це питання перед прем'єром Юлією Володимирівною (Тимошенко - ред.), то вона сказала, що це технічна помилка, яка буде виправлена в парламенті.

Реклама:

За його словами потрібні500 млн грн прив'язані до стабілізаційного фонду, який буде наповнюватися за рахунок віртуальних кредитних надходжень і надходжень від приватизації тощо.

"Так що, відверто кажучи, цих грошей немає. Щоб реально їх отримати, необхідно прописати їх в основному бюджеті України ", - сказа В. Бондар.

За його словами, спочатку в бюджет Дніпропетровської області кошти на метро також не були закладені. Разом з тим після пропозиції депутатів було прийнято рішення визначити цифру в 236 млн грн, яка повинна бути виділена дніпропетровському метрополітену з державного бюджету за певними статтями.

У Дніпропетровську одна лінія метрополітену, на якій поки п'ять станцій. Метрополітен був побудований і відкритий 29 грудня 1995 року за ініціативи тодішнього губернатора Дніпропетровської області Павла Лазаренка.

В Україні три діючих метрополітену - у Києві, Харкові та Дніпропетровську. Донецьке метро знаходиться в стадії будівництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: