Газ для населення поки не подорожчає

Вівторок, 27 січня 2009, 11:55

Національна комісія регулювання електроенергетики на черговому засіданні в четвер, 29 січня, не планує розглядати питання перегляду цін на газ для населення.

Про це заявив начальник відділу по зв'язках із громадськістю і міжнародної координації Іван Слободянюк.

"Порядок денний сформований, і таких питань у ньому немає", - сказав Слободянюк, повідомляє УНІАН.

У грудні 2008 року НКРЕ передала Кабмінові пропозиції по перегляду цін на газ для населення з 1 лютого і з 1 травня 2009 року.

Реклама:

Комісія, зокрема, пропонувала розділити споживачів на 2 групи: споживачі, що використовують газ для приготування їжі і підігріву води (перша група), і так звані комплексні споживачі, що використовують природний газ також для опалення (друга група).

При цьому ціну на газ для другої групи пропонувалося дорівняти до ціни газу, що відпускається підприємствам комунальної теплоенергетики.

На першому етапі вартість газу для споживачів першої групи пропонувалося підвищити на 25% - до 618,75 грн. за тис. куб. м, для споживачів другої групи (комплексні) - установити на рівні 872,78 грн. за тис. куб. м (на рівні ціни, установленої для підприємств ТКЕ).

На другому етапі вартість газу для споживачів першої групи пропонувалося знову підвищити на 25% - до 773,44 грн. за тис. куб. м, для споживачів другої групи (комплексні) - установити на рівні 1273 грн. за тис. куб. м.

Таку ж ціну на газ з 1 травня пропонувалося установити для теплокомуненерго.

Крім того, на другому етапі НКРЕ планувала переглянути тарифи на транспортування, розподіл і постачання газу для газотранспортних і газопостачальних підприємств.

Перегляд даних тарифів пропонувалося провести через падіння обсягів транспортування і ріст ціни на імпортний природний газ, що використовують газопостачальні компанії для виробничо-технічних потреб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: