Євро падає до долара, інвестори обирають ієну

П'ятниця, 23 січня 2009, 10:20
 

 Курс єдиної європейської валюти знижується в п'ятницю до долара США і завершує падінням до ієни третій тиждень підряд.

Трейдери очікують слабких статданих про виробництво і послуги в Європі, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на агентство Bloomberg.

Євро зранку у п'ятницю коштував $1,2926 проти $1,3008 на кінець попереднього торгівельного дня в Нью-Йорку. Курс єдиної європейської валюти до ієни опустився з 116,54 до 114,31 ієни.

Вартість долара до ієни зменшилася у п'ятницю до 88,44 ієни в порівнянні з 89,49 ієни ввечері в Нью-Йорку в четвер.

Реклама:

Індекс ділової активності в сфері виробництва і послуг у Європі складе в січні 37,4 пункти, що є рекордно низьким значенням показника. Індекс, що розраховується на підставі опитування учасників ринку фірмою Markit Economics, буде опублікований у п'ятницю опівдні. Значення індексу нижче 50 пунктів означає скорочення.

"Існує високий ризик того, що сьогоднішні дані по єврозоні і Великобританії, особливо інформація про роздрібні продажі, стануть негативним сюрпризом", - стверджує глава відділу валютної стратегії Royal Bank of Scotland у Токіо Масафумі Ямамото. Він упевнений у збереженні знижувальних тенденцій курсу євро і фунта до ієни і долара.

Роздрібні продажі у Великобританії скоротилися в грудні 2008 року на 0,7% у порівнянні з попереднім місяцем, стверджують опитані агентством Bloomberg економісти. Національне статистичне управління Великобританії опублікує дані про роздрібні продажі в грудні і попередні зведення про обсяг ВВП у четвертому кварталі опівдні у п'ятницю.


"Схоже, Великобританія й єврозона знаходяться в найважчому становищі з усіх основних економік, - заявив старший віце-президент валютного підрозділу Mizuho Corporate Bank Ltd. у Токіо Сатосі Тате. - Неприйняття ризику усе ще зберігається серед інвесторів, і ієна, швидше за все, залишиться безпечною гаванню для них".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: