Бюджет Києва буде прийнято в січні

Четвер, 25 грудня 2008, 11:51
 

Київська міська рада прийме бюджет столиці на 2009 рік у січні, якщо Верховна Рада прийме держбюджет-2009 до Нового року.

Про це заявив начальник управління з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Києва секретаріату Київради, депутат Наталія Новак (фракція блоку Віталія Кличко), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У будь-якому випадку виходить, що тоді (після прийняття держбюджету-2009) ми ще свій бюджет повинні сформувати, і до кінця року ми не встигаємо це зробити. Ми плануємо розглянути його в січні, у разі, якщо буде прийнятий держбюджет", - зазначила Новак.

Вона також повідомила, що основні показники міського бюджету на 2009 рік ще не визначені, оскільки у відповідності з бюджетним кодексом місцеві бюджети приймаються після того, як держбюджет прийнятий у другому читанні.

"Показників немає, але, з огляду на результати виконання бюджету цього року, можна сказати, що бюджет наступного року має бути менше, ніж в цьому році. Я думаю, він повинен бути в межах від 15 до 17 млрд. грн. Тому що вже зараз невиконання бюджету Києва в цьому році складає близько 5 млрд. грн., а до кінця року можливо буде 6 млрд. грн. ", - повідомила Новак.

Вона нагадала, що консолідований бюджет столиці в поточному році складає 25 млрд. грн.

"Ми повинні будемо переглянути показники в бік зменшення за всіма головним розпорядникам бюджетних коштів і визначити пріоритети", - вважає вона.

Новак також прогнозує, що мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні та інші послуги в столиці не буде підтримано.

Так, за її словами, до секретаріату Київради вже внесено проект, яким депутати намагаються перекласти на державу витрати з погашення різниці житлово-комунальним організаціям між тарифами і собівартістю їх послуг.

"Ми можемо державі тільки рекомендувати, і якщо ми приймемо таке рішення, воно не вступить в силу, так як держава його не буде виконувати", - зазначила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: