Путін: "Ера дешевого газу закінчується"

Вівторок, 23 грудня 2008, 13:05
 

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що різкий ріст витрат на розвиток газової галузі неминуче призведе до значного підвищення світових цін на газ.

"Змінюється географія видобутку природного газу: діючі газові родовища поступово виснажуються, а перспективні газові ресурси залягають переважно удалині від порвідних центрів споживання. Таким чином, витрати на розвідку, видобуток і транспортування газу неминуче підвищуються", - сказав Путін на сьомій міністерській зустрічі форуму країн-експортерів газу у вівторок у Москві, повідомляє Інтерфакс.

"Можу сказати, що інвестиції Росії на освоєння таких регіонів як півострів Ямал, шельф Північних морів і створення газотранспортної інфраструктури обчислюються десятками мільярдів доларів", - зауважив російський прем'єр.

"Усе це означає, що різко ростуть витрати, необхідні для розвитку галузі. Це означає, що незважаючи на відому кризу світових фінансів, у світовій економіці, на зниження цін на енергоносії, проте, епоха дешевих енергоносіїв, у тому числі дешевого газу, закінчується", - резюмував він.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: