Credit Suisse отримала 50% боргу "Укравтодору"

Вівторок, 2 грудня 2008, 12:57


 Американський інвестиційний банк Morgan Stanley  передав 50% кредитних зобов'язань Державної служби автомобільних доріг України("Укравтодора"), спільна сума яких складає 930 млн доларів, іншому міжнародному інвестиційному банку, про це вчора повідомляла "Економічна правда" .

Половину кредиту віднині отримав швейцарський Credit Suisse, про це заявив  голова "Укравтодора" Вадим Гуржос, поівдомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

Голова "Укравтодору" відзначив, що на відміну від Morgan Stanley Credit Suisse, зі свого боку,  поки не пред'явив Держслужбі кредит до дострокової виплати.

"Офіційного звернення Credit Suisse щодо виплати ми не отримували", - сказав він.

Реклама:

Гуржос повідомив, що переговори з Morgan Stanley щодо дострокового погашення його частки кредиту продовжуються.

За його словами, спільна сума заборгованості відомства перед іноземними фінансовими установами складає "декілька мільярдів доларів".

"Це відомі банки: "Сітібанк", "Європейський банк реконструкції і розвитку", "Європейський інвестиційний банк" та інші", - пояснив він.

В умови залучення кредитів під державні гарантії "Укравтодор" вписав пункт про можливість пред'явлення їх для дострокового погашення в разі пониження міжнародних кредитних рейтингів України на два ступені. Morgan Stanley повідомляв про настання такого випадку і оголошував плани звернення за достроковою виплатою.

Гостроту проблеми з Morgan Stanley вдалося зняти після ухвалення антикризового законопроекту і норми, що міститься в ньому, про додаткові державні гарантії. Спочатку держбюджет-2008 містив можливість надання держгарантій на суму 4,9 млрд грн., у тому числі 0,8 млрд грн. - по зобов'язаннях "Укравтодора". Проте антикризовим законом Кабінету міністрів було надано право надавати в 2008 році держгарантії на суму до 10 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: