Група Фірташа підтвердила покупку банку "Надра". Оновлено.

П'ятниця, 7 листопада 2008, 17:08
 

Group DF, що об'єднує активи співвласника газового трейдера RosUkrEnergo Дмитра Фірташа, здобуває контрольний пакет акцій банку "Надра".

"Group DF рада підтвердити, що вона вступила в угоду про покупку контрольного пакета акцій банку "Надра". Очікується, що угода буде завершена протягом декількох тижнів", - повідомили агентству "Інтерфакс Україна" в Group DF у п'ятницю.

Деталі угоди не підлягають розголошенню у зв'язку з конфіденційністю угоди, уточнили в групі.

"Це придбання відповідає стратегії групи розширювати базу своїх активів, і ми очікуємо, що в належний термін компанії групи стануть важливими клієнтами банку", - процитували в Group DF слова керуючого директора групи Роберта Шетлера-Джонса.

Реклама:

За його словами, Group DF має намір працювати з командою банку, щоб і далі забезпечувати його стабільність і розвиток.

Голова ради директорів Group DF Фірташ додав, що в цього банку міцна база активів і відмінна управлінська команда.

"Наш пріоритет - зміцнити його стабільність і забезпечити капітальні вкладення, необхідні для того, щоб допомогти банку справитися з нинішніми економічними і фінансовими труднощами", - прокоментував він угоду.

ВАТ "КБ "Надра" засновано 1993 року. Банк нараховує близько 700 філій по всій країні, 9 тис. службовців, 2,6 мільйонів роздрібних клієнтів.

За даними банку, до 1 жовтня 2008 року його найбільшими акціонерами були Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидві - Кіпр, 30,7406%).

Згідно з даними Нацбанку України, до 1 липня 2008 року за розміром загальних активів (23,746 млрд. грн.) банк "Надра" займав 7 місце серед 178 банків, що діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: