Фірташ може придбати "Надра-Банк"

Середа, 5 листопада 2008, 10:34
 

Акціонер швейцарського газового трейдера RosUkrEnergo Дмитро Фірташ домовився про покупку 86,7% акцій банку "Надра".

Про це повідомила газета "Экономические известия" у середу з посиланням на власні джерела в банківській системі.

"Учора (4 листопада) український підприємець Дмитро Фірташ підписав попередню угоду про покупку 86,7% акцій банку "Надра"... НБУ хоче від власників банку закрити угоду до кінця поточного тижня", - пише видання.

За даними співрозмовника видання, вартість 86,7% акцій банку, що належать Ігорю Гіленко (голова правління банку), Сергію Лагуру і Вадиму Пятову може скласти 600 мільйонів доларів, після сплати яких нові власники можуть узяти на себе зобов'язання виплатити 400 мільйонів доларів банківських боргів.

Реклама:

У банку "Надра" агентству "Інтерфакс-Україна" цю інформацію поки не підтвердили, але і не спростували. В структурі Фірташа, Group DF агентству також поки не надали коментарів за цією інформацією.

Як повідомлялося, за даними міжнародного рейтингового агентства Fitch труднощі з ліквідністю і якістю активів у жовтні призвели до негативних рейтингових дій по відношенню до двох банків: "Родовід Банку" і банку "Надра".

ВАТ "КБ "Надра" засновано 1993 року. За даними банку, до 1 жовтня 2008 року його найбільшими акціонерами були Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидві - Кіпр, 30,7406%).

Згідно з даними Нацбанку України, до 1 липня 2008 року за розміром загальних активів (23,746 млрд. грн.) банк "Надра" займав 7 місце серед 178 банків, що діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: