Дніпропетровські заводи скоротять виробництво в 2 рази

Середа, 26 листопада 2008, 16:32

В Дніпропетровську обсяги виробництва в листопаді-грудні 2008 року знизяться на 50% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Такий прогноз зробив заступник міського голови Дніпропетровська Анатолій Крупський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Зниження обсягів виробництва в місті йде за рахунок відсутності ринків збуту продукції, яка випускається в основному на підприємствах гірничо-металургійного і машинобудівного комплексів міста", - говорить чиновник.

Очікується також, що до кінця року скоротиться чисельність робітників на підприємствах приблизно на 3%, а в першому кварталі 2009 року ця чисельність скоротиться ще на 7%.

Реклама:

"Сьогодні в місті 395,4 тис. найнятих робітників. До кінця першого кварталу 2009 року їх число, за прогнозами, може скласти 353,4 тис. чоловік", - сказав він.

Віце-мер також висловив прогноз, що до кінця року знизиться і заробітна плата на підприємствах міста. "На сьогоднішній день середня заробітна плата складає 1,998 тис. грн. До кінця року вона скоротиться приблизно на 40-60% і складе 1 тис. грн.", - сказав він.

Так, зокрема, на підприємстві ТОВ "Дніпроважпапірмаш" заробітна плата з 1,566 тис. грн. скоротиться за прогнозами до 900 грн., на ТОВ "Інтерпайп" заробітна плата скорочується на 58%, на "Дніпропетровському заводі прокатних валів" на 62%.

"Заробітна плата може знизитися на 50% в порівнянні з середньомісячною за 9 місяців поточного року і не перевищить 1 тис. грн..", - сказав Крупський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: