Новинський хоче розірвати домовленості з Тимошенко

Понеділок, 17 листопада 2008, 18:13

Компанія "Смарт-холдинг" (Київ) має намір відмовитися від домовленостей Меморандуму про співробітництво між Кабінетом Міністрів і підприємствами гірничо-металургійного комплексу через уведення декларування змін оптових цін на ГМК продукцію на внутрішньому ринку.

Про це повідомляє Обком з посиланням на Українські новини, що цитують прес-службу компанії.

"Будь-яке декларування цін і введення нормативу рентабельності - є неринковим актом, і у випадку прийняття подібного пункту в постанові Кабміну компанія відкликає свій підпис під Меморандумом взаєморозуміння для нормалізації ситуації в галузі", - цитує прес-служба генерального директора компанії Олексія Пертіна.

На думку керівництва компанії, дана норма була пролобійована окремими фінансово-промисловими групами, і у випадку її прийняття Україні загрожують антидемпінгові розслідування, оскільки в урядів країн, куди українські підприємства поставляють металопродукцію, з'явиться можливість обвинуватити Україну в протекціонізмі.

Реклама:

12 листопада Кабінет Міністрів на засіданні затвердив обов'язкове декларування зміни оптово-відпускних цін на гірничорудну, вугільну і металопродукцію на внутрішньому ринку.

14 листопада, Кабмін, підприємства ГМК і профспілки металургів і гірників підписали меморандум взаєморозуміння, відповідно до якого підприємства повинні зберегти обсяги виробництва, необхідні для недопущення масового звільнення співробітників і скорочення заробітної плати на підприємствах, а у відповідь уряд не буде підвищувати ціни на послуги держмонополій і надасть низку податкових преференцій підприємствам і сприятиме в рефінансуванні кредитних компенсацій.

Також у меморандум був внесений пункт про введення декларування зміни цін на ГМК-продукцію на внутрішньому ринку.

Основним бенефіціаром і президентом "Смарт-холдинга" є Вадим Новинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: