Топ-менеджери Goldman Sachs відмовилися від бонусів

Понеділок, 17 листопада 2008, 11:25
 

Сім топ-менеджерів Goldman Sachs, включаючи головного виконавчого директора банку Ллойда Бленкфейна, вирішили відмовитися від річних бонусів,

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на The Wall Street Journal. Це рішення менеджерів у неділю було схвалено радою директорів.

За прикладом керівників банку можуть піти і менеджери інших компаній Уолл-стріт, пише газета.

Керівники Goldman Sachs обмежаться тільки одержанням зарплати, що складає в них по 600 тис. дол. на рік. Рік назад Бленкфейн одержав у вигляді акцій і готівкових бонусів 68,5 млн. дол.

Реклама:

Goldman Sachs менше інших фірм Уолл-стріт постраждав від фінансової кризи, проте, його акції в 2008 році упали на 60%, у поточному кварталі, за прогнозами, він уперше може отримати збиток.

Як вважають аналітики, з огляду на важкий стан світової економіки, премії менеджерів вищої ланки на Уолл-стріт можуть скоротитися цього року в середньому на 70%, у той час як виплати більш дрібним службовцям знизяться на 10-45%.

Скорочення щорічних премій відбуваються не тільки через важке становище американської економіки, але і під тиском політиків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: