Інфляція розгромить усі обіцянки уряду?

Понеділок, 10 листопада 2008, 09:11
 

Реальна інфляція в Україні за підсумками року сягне 25%, а не 16%, як обіцяв уряд.

Така оцінка міститься в аналітичному звіті щодо України, підготовленому авторитетною ізраїльською компанією IBI Investment House, повідомляє "Українська правда" з посиланням на "Німецьку хвилю".

Українська економіка постала перед максимальним ризиком дефолту, що вимагає від влади невідкладного впровадження дієвих антикризових заходів, йдеться у звіті.

В іншому разі, попереджають аналітики, вже незабаром Україні загрожує національне банкрутство за прикладом Ісландії. Схоже попередження фінансисти адресують й Угорщині.

Реклама:

Як зазначає головний стратег IBI Investment House Еяль Кляйн, у виникненні критичної ситуації в Україні ясно проглядається психологічний фактор і ознаки паніки.

Тобто банки не довіряють одне одному, втрачаючи довіру суспільства, а українська біржа - дзеркало ділової активності - впала на 80%.

Та найбільш песимістичний прогноз стосується знецінення гривні. Згідно зі звітом, реальні показники річної інфляції сягнуть в Україні 25%.

А це означає, що розрахунки українського уряду, котрий закладав у державному бюджеті трохи менше 16% інфляції на весь 2008 рік, вочевидь, не виправдаються.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: