Україна підвищить оптову ціну на електроенергію

Четвер, 9 жовтня 2008, 13:23

Ціна продажу електроенергії з Оптового ринку електроенергії (ОРЕ) України в листопаді зросте на 3-4% у порівнянні з жовтнем, у грудні - ще на 3-4% у порівнянні з листопадом, заявив голова Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) України Валерій Кальченко, повідомляє агенство "Інтернфакс-Україна" .

"Головна причина росту цін - здорожчання вугілля, що поставляється на теплові електростанції, що виробляють більше 40% всієї електроенергії в країні", - сказав він.

Ріст цін на електроенергію для промислових споживачів буде більш значним через подальше збільшення розміру дотаційних сертифікатів, обумовленого незмінністю відпускних цін на електроенергію для населення, зазначив Валерій Кальченко.

Голова НКРЕ також додав, що ріст оптової ціни на внутрішньому енергоринку призведе до подальшого росту цін на електроенергію, вироблену на "енергоострові" Бурштинської ТЕС і експортовану Україною в Румунію, Угорщину і Словаччину.

Реклама:

"Експортні ціни чітко прив'язані до цін на внутрішньому ринку і переглядаються щомісяця", - зазначив Кальченко.

Він зазначив, що держпідприємство "Укрінтеренерго" з початку 2008 року здобуває в ОРЕ електроенергію для експортних постачань за цінами, що у середньому на 20% вище, ніж установлена комісією прогнозна оптова ринкова ціна.  "Коефіцієнт по експортних контрактах складає десь 1,15-1,25", - сказав глава НКРЕ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: