Україна має намір продовжити експорт електроенергії в Польщу в листопаді

Четвер, 30 жовтня 2008, 09:42
 

Україна має намір продовжити здійснювати експортні поставки електроенергії в Польщу в листопаді.

Про це "Українським новинам" повідомив прес-секретар Міністерства палива й енергетики Фент Ді.

За його інформацією, зараз Україна надає Польщі 200 МВт електроенергії.

Ді уточнив, що раніше зменшення потужності експортних поставок з 200 МВт до 100 МВт було пов'язане з недостатнім нагромадженням вугілля на складах теплових електростанцій до осінньо-зимового періоду 2008-2009 року.

Реклама:

Водночас, підкреслив він, зараз на складах ТЕС накопичено близько 3,5 млн. тонн вугілля, що на 1 млн. тонн більше, ніж на аналогічну дату 2007 року.

Як повідомляло агентство, 19 жовтня міністр палива й енергетики Юрій Продан заявив про намір припинити експорт електроенергії в Польщу з листопада через дефіцит вугілля на складах ТЕС.

У зв'язку з цим із жовтня експорт електроенергії в цю країну було зменшено з 200 МВт до 100МВт.

З жовтня 2007 по квітень 2008 Україна припиняла експорт електроенергії в Польщу через припис Національної комісії регулювання електроенергетики закуповувати електроенергію для експорту за цінами не нижче тих, які склались на оптовому ринку електроенергії.

На той час ціна продаваної електроенергії польської компанії-енерготрейдера Zomar S. A. становила 0,0285 долара за кВт-годину, а ціна на ОРЕ України - близько 0,05 долара за кВт-годину.

Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" (монопольний експортер електроенергії) експортує електроенергію в Молдову, Словаччину, Угорщину, Румунію й Польщу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: