Тимошенко обіцяє захистити металургів за умови

Четвер, 23 жовтня 2008, 16:56
 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко пропонує керівникам підприємств гірничо-металургійного комплексу підписати з Урядом Меморандум щодо співпраці.

Виступаючи під час наради щодо ситуації у гірничо-металургійній галузі, Тимошенко зазначила, що ситуація, яка склалася у вітчизняному ГМК у зв'язку із світовою фінансовою кризою, зокрема, падіння ринку металопродукції, відбивається на економіці всієї країни, оскільки гірничо-металургійний комплекс - найбільш експортно-орієнтована галузь, повідомляється в прес-релізі.

"Якщо ми з вами не знайдемо шляху виходу із цієї ситуації, то матимемо соціальну проблему, тому що люди, які працюють на цих підприємствах, які отримують гідну заробітну плату, можуть залишитися без засобів існування", - заявила голова уряду.

При цьому Тимошенко зазначила, що уряд готовий допомагати гірничо-металургійному комплексу за умови виконання соціальних зобов'язань керівництвом підприємств галузі перед працівниками.

Реклама:

"Першочергове завдання уряду - захищати людей, які працюють на всіх підприємствах України, тому наш діалог має бути з двостороннім рухом: ми йдемо за всіма можливими позиціями назустріч вам, а ви по всіх можливих позиціях йдете на зустріч своїм трудовим колективам", - підкреслила Прем'єр-міністр.

Окрім того Юлія Тимошенко запропонувала керівникам підприємств гірничо-металургійного комплексу делегувати своїх представників до спеціальної антикризової групи, яку очолить керівник групи радників Прем'єр-міністра Віталій Гайдук, зазначено в повідомленні.

Прем'єр-міністр зазначила, що результатом співпраці між урядом і представниками галузі має стати прийняття відповідних постанов і законів, спрямованих на покращення ситуації в галузі.

"Або ми одна команда, або з кризою нам доведеться боротися самостійно, а це матиме вагомі негативні наслідки для країни", - підкреслила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: