АМКУ зацікавився цінами "ArcelorMittal Кривий Ріг"

Четвер, 23 жовтня 2008, 11:53
 

Антимонопольний комітет України рекомендував ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" встановити економічно обґрунтовані ціни на арматурну сталь власного виробництва.

Про результати розгляду цих рекомендацій підприємство має поінформувати Комітет у десятиденний термін.

Як повідомляє прес-служба АМКУ, впродовж липня-серпня цього року виробники арматури, зважаючи на кон'юнктуру ринку, знизили ціни на власну продукцію, яка реалізовувалася всередині країни. При цьому в окремих випадках ціни зменшилися більше ніж на 20%.

У той же час, ціна реалізації арматури у ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" навпаки продовжувала зростати. Зафіксована Комітетом рентабельність цього підприємства в серпні від реалізації продукції на внутрішньому ринку була майже вдвічі більше від рентабельності в січні.

Реклама:

"Проведений Антимонопольним комітетом аналіз засвідчив, що підприємство "АрселорМіттал Кривий Ріг" є ціновим лідером на ринку арматурної сталі поточного року, - зазначив, коментуючи прийняте рішення, виконувач обов'язків Голови Комітету Олександр Мельниченко. - Це, а також те, що підприємство має значну ринкову владу, а відтак і ознаки монопольного становища, зобов'язує "АрселорМіттал Кривий Ріг" оперативно відреагувати на наші вимоги належним чином. Не сумніваюся, що ці вимоги  будуть негайно виконані".

 Наразі органи Комітету проводять поглиблене дослідження, наскільки обґрунтованою є вартість основних для житлового будівництва матеріалів. Зокрема, арматури, цегли, бетону, піску тощо. 
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: