Криза вдвічі скоротить світові темпи зростання кредитування

Середа, 22 жовтня 2008, 12:02
 

Фінансова криза скоротить темпи зростання обсягів кредитування 2008 року більш ніж вдвічі.

Про це йдеться в опублікованій у вівторок доповіді Fitch Ratings.

Темпи зростання обсягів кредитування, що 2007 року злетіли до рекордних 16%, до кінця поточного року знизяться до 7%, оскільки фінансові фірми втрачають стабільність, інвестори - апетит до ризику, а зростання світового ВВП сповільнюється, говориться в доповіді Fitch про системні банківські ризики.

"Цей спад буде найбільш помітним у європейських країнах, що розвиваються, однак торкнеться всіх регіонів, - відзначається в доповіді. - Fitch прогнозує, що темпи зростання кредитування в Латинській Америці різко скоротяться, і, навпаки, в країнах Близького Сходу, Африки й Азії ця тенденція буде менш виражена".

Реклама:

Банки світу понесли збитки і провели списання більш ніж на 660 млрд. дол. з початку минулого року в результаті знецінення їхніх активів. Ісландія, Угорщина й Україна були змушені звернутися по допомогу до міжнародних організацій, включаючи Міжнародний валютний фонд, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Частка кредитів у структурі світового ВВП, згідно з даними Fitch, виросла за період з 2005 до 2007 року у півтора рази (на 155%). Наприклад, в Іспанії це зростання склало 37%, у Великобританії - 28%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: