Тимошенко хвилюється за хімпром та металургію

Вівторок, 14 жовтня 2008, 17:41

 

Уряд ухвалив низку першочергових заходів щодо стабілізації ситуації в гірничо-металургійному та хімічному комплексах України.

Про це прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила сьогодні на прес-конференції.

Зокрема, за словами Юлії Тимошенко, створено постійнодіючу комісію, до складу якої увійшли ключові міністри та керівники державних структур. Вона аналізуватиме ситуацію на ринку металопродукції і прийматиме необхідні рішення.

Реклама:

Мінтрансзв'язку, Мінекономіки, Мінфіну доручено ввести мораторій на підвищення тарифів для гірничо-металургійних та хімічних підприємств на вантажні перевезення до кінця поточного року, яким також, у разі необхідності, відстрочити сплату послуг української залізниці.

Тимошенко зауважила, що Уряд також передбачив, що ПДВ для даних підприємств відшкодовуватиметься у повному обсязі протягом 3-х днів з моменту подачі документів. 

Мінпромполітики, Мінекономіки, Мінфін, Мінпаливенерго з 1 жовтня і до кінця 2008 року встановлять нульові ставки збору у вигляді цільової надбавки до тарифу на природний газ.

Прем'єр-міністр України відзначила, що серед іншого уряд звернувся до НКРЕ та Мінпаливенерго з 1 листопада 2008 року з рекомендаціями ввести мораторій на підвищення тарифів на електроенергію для гірничо-металургійних та хімічних підприємств.

Перелік таких підприємств затверджуватиме Кабінет Міністрів. Мінвуглепрому та Мінекономіки  дано доручення до кінця 2008 року ввести мораторій на підвищення цін на коксівне вугілля.

Цінові параметри на це вугілля не можуть перевищувати ціни на  імпортоване вугілля. Антимонопольному комітету, Мінекономіки та Мінпромолітики доручено продовжити постійний моніторинг ціноутворення та поточних цін на металопродукцію та продукцію хімічної галузі на внутрішньому і світових ринках.

"Усі ці рішення дають можливість стабілізувати собівартість продукції гірничо-металургійного і хімічного комплексу і дати можливість їм з більш конкурентними цінами вийти на світові ринки та поновити роботу металургійних підприємств", - заявила прем'єр-міністр.

Тимошенко нагадала, що вирішувати питання мінімізації наслідків світової фінансової кризи, Уряд розпочав ще місяць тому.

"Зараз ми приймаємо вже четверте рішення, яке дає можливість все ж таки отримати підтримку держави для цього важливого, експортно орієнтованого гірничо-металургійного і хімічного комплексу України", - наголосила Юлія Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: