"Турбоатом" подав до суду на "Українські Новини"

Понеділок, 13 жовтня 2008, 16:12
 

Найбільший виробник турбінного устаткування завод "Турбоатом" (Харків) вимагає в Господарському суді Києва від інформаційного агентства "Українські Новини" спростувати інформацію про збитки підприємства у квітні-червні.

Про це йдеться в тексті позовної заяви "Турбоатома", повідомляє агентство "Українські новини".

При цьому, інформація (опублікована 24 липня) базувалася на розміщеному того ж дня "Турбоатомом" у системі розкриття інформації емітентів звіті, стверджує агентство.

Оскільки 1 квартал "Турбоатом" закінчив з чистим прибутком 27,5 млн. грн., за підсумками 2 кварталу компанія отримала збиток 11,8 млн. грн.

Реклама:

При цьому сам "Турбоатом", коли його фінрезультати за 2 квартал із збитком було оприлюднено інформагентствами, заявив 25 липня, що інформація журналістів брехлива й що поширення недостовірної інформації про фінансові підсумки роботи заводу спричинить судові позови з боку підприємства.

При цьому завод розмістив на своєму сайті повідомлення, в якому звинуватив "Українські новини" у публікації недостовірних відомостей, не згадавши про те, що аналогічна інформація була опублікована й іншими ЗМІ.

Після цього ввечері 25 липня приблизно о 19:00 "Турбоатом", без окремого повідомлення про зміну даних, відкоригував звіт про фінансові результати за 1 півріччя на www.stockmarket.gov.ua.

"Турбоатом" жодним чином не згадав у своїй позовній заяві те, що ним було зроблено коригування вже опублікованої в системі розкриття інформації звітності, стверджують в "Українських новинах".

Агентство здивоване позовом "Турбоатома", оскільки докладно освітлювало процес коригування "Турбоатомом" звітності й, у тому числі, подало інформацію про фінрезультати підприємства відповідно до відкоригованої звітності.

За словами юриста Турбоатома" Дмитра Калюжного, який підписав позовну заяву, завод не вважає, що новини про коригування фінансової звітності спростовують первинну інформацію про збитки, і вимагає від публікації спростування строго відповідно до поданого в позові тексту.

Водночас жодних грошових виплат, крім компенсації судових витрат, завод від агентства не вимагає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: