Японські банки розпочинають експансію

Середа, 24 вересня 2008, 11:08

Японський фінансовий холдинг Nomura у вівторок, 23 вересня придбав європейський і близькосхідний бізнес збанкрутілого інвестбанку Lehman Brothers.

Напередодні Nomura вже домовився про придбання азіатського бізнесу Lehman Brothers за 225 млн. дол., а японський банк Mutsubishi UFJ - про придбання до 20% акцій Morgan Stanley, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Японські фінансові організації скуповують проблемні американські активи, продовжуючи процес, розпочатий 2007 року арабськими, сінгапурськими й корейськими інвесторами.

У листопаді Citigroup оголосила про продаж 4,9% своїх акцій інвестфонду з ОАЕ Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) за 7,5 млрд. дол. ADIA, керуючий коштами на суму до 800 млрд. дол., став другим інвестором Citigroup з Близького Сходу - близько 4% акцій корпорації вже належить саудівському принцу Аль-Валіду бін Талалу.

Реклама:

Усього 2007 року азіатські інвестори вклали в американські фінансові компанії, що постраждали від іпотечної кризи, близько 80 млрд. дол.

Експерти відзначають, що сьогодні японські банки, що відновилися після фінансової кризи кінця 1990 років, користуються кон'юнктурою, щоб розпочати активну експансію на міжнародний фінансовий ринок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: