Goldman Sachs і Morgan Stanley реорганізують

Понеділок, 22 вересня 2008, 14:25

Останні незалежні інвестбанки Уолл-стріт Goldman Sachs та Morgan Stanley будуть реорганізовані в банківські холдингові компанії з більш жорстким регулюванням.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на заяву ФРС International Herald Tribune.

Незважаючи на плани Конгресу й адміністрації президента Джорджа Буша виділити 700 млрд. дол. для подолання фінансової кризи, інвестиційні компанії прагнуть реорганізації.

Таким чином, інвестбанки визнають крах сформованої моделі фінансування й необхідність банківських депозитів, що допомогли Bank of America Corp. і JPMorgan Chase вистояти в ході кризи з меншими втратами.

Реклама:

Ці перетворення означають кінець епохи величезних доходів інвестиційних компаній і семизначних бонусів навіть для керівництва середньої ланки.

Уолл-стріт повертається до того способу життя, який вела до прийняття Конгресом закону Гласса-Стигалла під час Великої депресії, коли банки поділили на комерційні (яким було заборонено володіти, гарантувати розміщення або проводити операції з корпоративними цінними паперами й облігаціями) та інвестиційні.

Ініціюючи зміни, компанії погоджуються на більш жорстке регулювання з боку Федеральної резервної системи (ФРС). Банківські холдингові компанії підкоряються більш суворим правилам і погоджуються на більш пильний контроль їхньої діяльності і діяльності їхніх дочірніх компаній за кордоном з боку аудиторів та інспекторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: