Експерти прогнозують 4,95 грн./дол. до кінця 2008 року

Понеділок, 22 вересня 2008, 13:17

Курс гривні відносно долара буде коливатися близько позначки 4,95 грн./дол. до кінця 2008 року.

У той же час курс національної одиниці може опуститися й нижче у випадку, якщо Національний банк України буде продавати достатню масу валюти із своїх резервів, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на інвестиційну компанію "Конкорд Капітал" у понеділок.

"Вважаю, що до кінця року курс буде коливатися над позначкою 4,95, і основними факторами підтримки курсу на даному рівні будуть сезонний попит на валюту й операції з покупки долара компанією "Нафтогаз України". Проте не виключено, що курс може опуститися й нижче 4,95, якщо Нацбанк буде вливати досить валюти в ринок", - відзначає аналітик інвесткомпанії Андрій Пархоменко.

На думку експерта, за період 17-19 вересня зниження курсу гривні склало 4,2% відносно долара США й на 6,2% відносно євро.

Реклама:

Це викликано тим, що іноземні інвестори виводили гроші з України, отже, підігрівали попит на валюту.

До того ж, додав аналітик, на ринок виходив "Нафтогаз України" з покупкою долара, напевно, з метою погашення заборгованості за поставки природного газу.

"Як наслідок, для іноземних інвесторів акції, які торгуються на ПФТС, стають ще більш дешевими для купівлі й менш привабливими для виходу з позицій", - пояснив Пархоменко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: