Долар росте відносно євро

Вівторок, 8 липня 2008, 13:58

Долар росте до євро у вівторок на очікуваннях, що голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке і міністр фінансів США Генрі Полсон знову висловляться на підтримку сильного долара.

Про це  повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Бернанке виступить у вівторок на форумі в Арлінгтоні, а 10 липня разом з Полсоном - у Конгресі США.

"Коментарі офіційних осіб США можуть додати міцності долару, - вважає валютний трейдер Shinkin Central Bank Хіросі Йосіда. - Ми не можемо виключати можливості того, що Бернанке буде агресивно висловлюватися щодо інфляції, а Полсон висловиться на підтримку сильного долара".

Реклама:

Єдина європейська валюта здає свої позиції на тлі ослаблення очікувань трейдерів подальшого підвищення базової процентної ставки Європейським центральним банком (ЄЦБ).

Також частина інвесторів розраховує на те, що під час зустрічі "великої вісімки" лідери держав висловляться на підтримку сильного долара.

При цьому аналітики Bloomberg відзначають, що посилення долара може бути обмежено очікуваннями виходу негативних корпоративних звітів у США.

"Досить імовірно, що найближчим часом ми почуємо багато поганих новин від американських компаній, - відзначає Джозеф Крафт із Dresdner Kleinwort у Токіо. - Я думаю, у цьому місяці будуть переважати продажі долара та акцій і покупка облігацій".

Курс долара до євро незначно підвищився під час торгів у вівторок - до 1,5697 дол. у порівнянні з 1,5726 дол. у попередній торговельний день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: