Тимошенко взяла під свій контроль іпотеку

Четвер, 9 липня 2009, 17:51

Кабінет міністрів передав собі функції по управлінню Державною іпотечною установою (ДІУ), тоді як раніше їх виконувало Міністерство фінансів.

Це закріплено постановою уряду №681 від 17 червня поточного року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У документі також зазначено, що ДІУ має в двотижневий термін винести на розгляд уряду проект статуту установи, положення про її наглядову раду і пропозиції по її персональному складу.

Як повідомлялося, уряд України розпорядженням (№669-р) від 17 червня скасував своє ж розпорядження (№442-р) від 24 квітня 2009 року, відповідно до якого ДІУ повинно було погоджувати з ним здійснювані установою фінансові операції з цінними паперами і фінансовими активами, а також операції по наданню кредитів і розміщенню коштів на банківських депозитах.

Реклама:

Крім того, скасоване розпорядження передбачало, що ДІУ мало погоджувати з Мінфіном здійснення угод на суму від 50 тис. грн до 1 млн грн, а на суму більш 1 млн грн - з Кабміном.

При цьому ці операції повинні були затверджуватися на засіданні уряду і закріплюватися оформленим протокольним рішенням. Однак це не поширювалося на здійснення виплат заробітної плати, здійснення платежів у держбюджет і фонди обов'язкового державного соціального страхування.

Раніше уряд своєю постановою №396 від 24 квітня поточного року установив, що глава правління ДІУ призначається і звільняється з займаної посади Кабміном за поданням прем'єр-міністра; перший заступник і заступник глави правління призначаються на посаду і звільняються Кабміном за поданням глави правління установи. До дії даної постанови тільки посада глави правління установи повинна була узгоджуватися урядом.

ДІУ створено урядом в жовтні 2004 року. Основною метою її діяльності є рефінансування первинних іпотечних кредиторів шляхом одержання права вимоги по іпотечних кредитах. Статутний капітал ДІУ складає 200 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: