Дефолт відступився від України?

Четвер, 21 травня 2009, 11:49

З початку квітня значення кредитно-дефолтних свопів (СDS) на п'ятирічні єврооблігації України знизилося в 2,85 рази і станом на 20 травня склало 1557 пунктів.

На практиці це означає, що якщо власник українських єврооблігацій хоче застрахуватися від можливого дефолту держави Україна, то він повинен заплатити за страховку 15,57% від номінальної вартості цих євро бондів.

Експерти пояснюють цю тенденцію стабілізацією ситуації на зовнішніх фінансових ринках, а також деякими внутрішніми факторами - зміцненням курсу гривні і прогресом у співпраці з МВФ, пише газета "Дело".

Імовірність дефолту України, за оцінками інвесторів, за останні півтора місяця знизився майже утричі. До цього привели, в основному, зовнішні фактори.

Реклама:

Серед позитивних внутрішньоукраїнських факторів експерти відзначають прогрес України у співпраці з МВФ та зміцнення курсу гривні.

Так, з 4 по 11 травня, коли МВФ прийняв остаточне рішення про видачу Україні другого траншу кредиту, спред EMBI + Україна знизився на 23,5%, а котирування CDS - на 32,1%.

Однак, незважаючи на настільки значне зниження вартості, котирування українських СDS все одно залишаються у кілька разів вищими, ніж ціна CDS інших країн, що розвиваються.

Так, кредитно-дефолтні свопи на російські євробонди у середу котирувалися на позначці у 280 пунктів, Казахстану - 570 пунктів, Латвії - 590 пунктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: