​​ШІ-стартап Cradle залучив 24 мільйонів доларів на синтез білків 

Вівторок, 28 листопада 2023, 11:20 -

Європейський біотехнологічний стартап Cradle, який за допомогою штучного інтелекту допомагає вченим швидше та економічно ефективніше розробляти та конструювати білки, залучив 24 млн доларів інвестицій. 

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що у раунді серії А взяли участь Index Ventures і Kindred Capital, а також Кріс Гібсон, співзасновник Recursion Pharmaceuticals і Том Глоцер, колишній головний виконавчий директор Thomson Reuters і член ради директорів Merck & Co.

Cradle використовує генеративний ШІ для створення білків, які не існують в природі. Компанія працює над більш ніж десятком проєктів з розробки широкого спектра білкових послідовностей і 3D-структур для ферментів, вакцин, вирощених в лабораторії продуктів харчування та інших матеріалів.

Реклама:

Клієнтами стартапу, заснованого у 2021 році, є Johnson & Johnson, Novozymes A/S та Twist Bioscience Corp.

За словами головного виконавчого директора компанії, можливості генеративного ШІ можуть підвищити шанси на розв'язання проблем білкової інженерії, з якими неможливо впоратися за допомогою існуючих інструментів. Наприклад, біофармацевтичні компанії витрачають в середньому 22 млн дол і 42 місяці досліджень, щоб підготувати один потенційний продукт до клінічних випробувань.

У Cradle додають, що знаходяться на ранніх стадія в цій галузі, порівнюючи свої спроможності з GPT 0,5.

Реклама:

Також читайте: Змішали коноплі з грибами й отримали заміну пластику. Як стартап S.Lab виготовляє екологічну упаковку

Економічна правда.

Реклама: