"Vodafone Україна" придбав велику оптичну мережу фіксованого доступу до інтернету

Середа, 23 серпня 2023, 17:18 -

Оператор мобільного зв'язку "Vodafone Україна" оголосив про завершення придбання ТОВ "Фрінет", що надає послуги фіксованого доступу до мережі інтернет під брендом "О3" та має понад 163 тис. абонентів.

Про це Vodafone повідомив 23 серпня.

"Наше переконання полягає в тому, що фіксований бізнес "Vodafone Україна" має розвиватися, щоб обслуговувати більше абонентів, надаючи їм послуги високошвидкісного інтернету, у тому числі на базі сучасної технології GPON (гігабітної оптичної мережі)", - зазначила генеральний директор мобільного оператора Ольга Устинова.

Вартість операції та інші деталі не уточнюють.

Реклама:

Нагадуємо:

"Фрінет" є національним оператором широкосмугового доступу до мережі інтернет і надає послуги в Києві, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Київській, Рівненській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

Компанія працює на ринку з 2008 року, будує свої мережі за технологією FTTx та GPON із використанням 10 та 40 гігабітних оптоволоконних магістралей і сучасного керованого устаткування, що дає змогу надавати абонентам канали доступу до інтернету зі швидкістю до 1 Гбіт/с.

Реклама:

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні з кількістю абонентів у 15,4 млн.

Два роки тому компанія завершила операцію з купівлі за 517 млн грн національного оператора фіксованого зв'язку Vega, який є у 22 областях України та надає послуги інтернет за технологією GPON у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Харкові. Оперативне управління телекомунікаційною групою Vega здійснює ПрАТ "Фарлеп-Інвест".

За даними на сайті Vega, компанія обслуговує понад 420 тис. абонентів, зокрема приблизно 150 тис. користувачів інтернету.

Реклама: