PROMOTED

"Ілляшев та Партнери" домоглися введення антидемпінгових мит 32,6% щодо імпортерів дротів з Китаю

Четвер, 10 серпня 2023, 17:30 -

Юридична фірма "Ілляшев та Партнери" домоглася застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну дротів походженням з Китайської Народної Республіки. Про це повідомляє прес-служба юридичної фірми "Ілляшев та Партнери".

 

Рішення про введення остаточних антидемпінгових мит прийняла Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) за результатами антидемпінгового розслідування, ініційованого "Ілляшев та Партнери" у 2021 році.

Скаргу від імені національного товаровиробника – одного з найбільших українських виробників зварювальних матеріалів і напівфабрикатів для виробництва зварювальних електродів ТОВ "ПлазмаТек" – готувала команда практики міжнародної торгівлі під керівництвом партнера Олени Омельченко.

За результатами ініційованого ЮФ "Ілляшев та Партнери" розслідування, яке тривало майже рік, МКМТ встановила факти заподіяння істотної шкоди національному товаровиробнику внаслідок демпінгування цін імпортерами з Китаю.

За цей час значно погіршились  фінансово-економічні показники українського виробника: на третину зменшилися обсяги виробництва, майже на половину зменшився рівень використання виробничих потужностей, скоротилися обсяги продажу товару на внутрішньому ринку на 46,07%, а, відповідно, скоротилася і частка національного товаровиробника на внутрішньому ринку.

Також зросла собівартість українського товару, національний виробник отримував значні збитки.

13 липня 2023 року МКМТ прийняла рішення № АД-549/2023/441-01 про застосування антидемпінгового мита протягом 5 років у розмірі 32,6% щодо імпорту в Україну товару з Китаю, що має такий опис: дріт із сталі кремнієво-марганцевої, який класифікується згідно з УКТ ЗЕД за кодом 7229 20 00 00. 

Рішення МКМТ набрало чинності 2 серпня 2023 року – в день опублікування повідомлення про застосування остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну дротів походженням з Китайської Народної Республіки.

Рішення допоможе усім національним товаровиробникам, серед яких є найбільші підприємства України, таким як одне з найбільших підприємств з виробництва металовиробів для промисловості та будівництва ПАТ "Дніпрометиз", найбільший виробник сталевих канатів в Україні ПАТ "Виробниче об'єднання "Стальканат-Сілур" та іншим.

До того ж ці заходи допоможуть і підприємствам, які виготовляють та продають сировину для виробництва дротів, таким як найбільше підприємство гірничо-металургійного комплексу України ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

"Ми дуже очікували на це рішення і вдячні Комісії за відновлення справедливості на ринку. Імпорт дротів з Китаю збільшився на 40% після початку повномасштабної агресії рф проти України, вони намагалися повністю посунути з ринку національного товаровиробника.

Весь цей час національні виробники працювали з великими збитками, перекриваючи виробництво дротів іншими товарами аби хоч якось зберегти присутність на ринку, – наголошує Олена Омельченко. – Тепер вітчизняні підприємства зможуть збільшити обсяги виробництва, інвестувати кошти в розвиток виробничих потужностей та підвищити продуктивність праці".

Нагадаємо, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України ввела з 29 вересня 2020 року остаточні антидемпінгові мита щодо імпорту з Китаю низки болтів та гайок у розмірі від 32,47% до 67,4% залежно від виробника терміном на п'ять років.

Юридична фірма "Ілляшев та Партнери" представляла в цьому антидемпінговому розслідуванні інтереси Дружківського заводу металевих виробів, на якого припадає понад 50% всього вітчизняного випуску цієї продукції.