В ЄС планують збільшити кількість заправок із альтернативним паливом

Вівторок, 25 липня 2023, 16:04 -

Рада ЄС ухвалила закон, який передбачає збільшення кількості станцій підзарядки електроавтомобілів та заправки альтернативними видами палива.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Ради ЄС.

Зазначається, що ці заходи допоможуть транспортному сектору значно зменшити вуглецевий слід.

Згідно з документом, з 2025 року на кожних 60 км вздовж основних транспортних магістралей ЄС, так званої Транс'європейської транспортної мережі (TEN-T), мають бути встановлені станції швидкої підзарядки потужністю не менше 150 кВт для легкових автомобілів та мікроавтобусів.

Реклама:

Зарядні станції для великовантажних автомобілів з мінімальною потужністю 350 кВт повинні бути встановлені на кожних 60 км уздовж основної мережі TEN-T і на кожних 100 км на ширшій мережі доріг TEN-T з 2025 року з повним охопленням мережі до 2030 року.

Водневі заправні станції для легкових і вантажних автомобілів повинні бути розгорнуті з 2030 року в усіх міських вузлах і кожні 200 км уздовж основної мережі TEN-T.

Морські порти, що приймають мінімальну кількість великих пасажирських суден або контейнеровозів, до 2030 року повинні забезпечити такі судна електроенергією на суші.

Реклама:

Аеропорти повинні забезпечити електроенергією стоячі повітряні судна на всіх гейтах до 2025 року, а на всіх віддалених стоянках – до 2030 року.

Ухвалений документ є частиною пакету "Fit for 55", метою якого є скорочення викидів парникових газів в ЄС на 55% протягом цього десятиліття.

Нагадаємо, в червні 2022 року уряди ЄС у цілому підтримали ключові зусилля щодо скорочення викидів, які наблизили Євросоюз до впровадження радикальних заходів, спрямованих на скорочення викидів парникових газів на 55% цього десятиліття.

Європейська правда

Реклама: