Україна отримала чергові 1,5 мільярда євро макрофіну від ЄС

Вівторок, 25 липня 2023, 14:31 -

До державного бюджету в вівторок, 25 липня, надійшов шостий транш макрофінансової допомоги від ЄС у сумі 1,5 мільярда євро.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

У 2023 році Україна вже отримала 10,5 млрд євро від ЄС. Загальний обсяг за програмою МФД становить 18 млрд євро.

"Від початку повномасштабної війни ЄС спрямував до України 17,7 млрд євро макрофінансової допомоги. Ці кошти сприяли підтримці макроекономічної стабільності в країні, а також допомагають фінансувати пріоритетні видатки держбюджету своєчасно та у повному обсязі. 

Реклама:

ЄС є ключовим партнером України, який продовжує відігравати важливу роль у пришвидшенні нашої перемоги та зміцненні економічної стійкості країни", — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Кошти від ЄС надаються на безпрецедентно пільгових умовах для України й спрямовуються на фінансування пріоритетних видатків держбюджету. 

Термін погашення кредиту становить 35 років, відсотки та інші платежі за обслуговування боргу замість України компенсуватимуть країни ЄС.

Реклама:

"Наступні транші в рамках масштабної програми МФД будуть надходити до держбюджету протягом 2023 року з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов", - додали в Мінфіні.

Економічна правда

Реклама: