Через негоду знеструмлювались 117 населених пунктів у 5 областях – "Укренерго"

П'ятниця, 14 липня 2023, 11:47 -

Через бойові дії наразі наразі залишаються знеструмленими 410 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях. Також через негоду знеструмлювались 117 населених пунктів у 5 областях.

Про це заявили в "Укренерго".

"Вчора 13 липня вечірнє споживання було найвищим за тиждень через спекотну погоду і зросло на 5%, порівняно з середою 12 липня. Це суттєве навантаження на енергосистему у вечірні години, яке вказує на недостатність заходів економії електроенергії", - наголосили в держкомпанії.

Тому "Укренерго" просить споживачів ощадливо використовувати електроенергію, особливо ввечері з 16:00 до 23:00:

Реклама:
  • охолоджувати приміщення не нижче 23˚С;
  • вимкнути потужні електроприлади або користуватися ними по черзі;
  • переносити користування електроприладами на ранкові, денні або нічні години доби;
  • вимикати світло, якщо виходите з приміщення.

На п'ятницю "Укренерго" не прогнозує обмежень електропостачання, але для зниження навантаження на енергосистему та полегшення її балансування необхідно зменшити споживання електроенергії у складні для енергосистеми вечірні години, додали в компанії.

"В енергосистемі працюють всі види електростанцій. У денні години активні сонячні електростанції, але вже на вечір їх робота стрімко знижується. При цьому споживання залишається на високому рівні або ж продовжує зростати до пізнього вечора, як це було вчора. І для забезпечення зростаючого попиту необхідно залучати додаткові енергоблоки, кількість яких обмежена", - йдеться у повідомленні.

З 17:00 до 24:00 передбачений імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови з максимальною потужністю близько 300 МВт. Експорт відсутній.

Реклама:

"Загалом через бойові дії наразі залишаються знеструмленими 410 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях. Внаслідок обстрілів на Дніпропетровщині знеструмленими залишаються 28 тисяч споживачів, на Харківщині - 22 тисячі споживачів, на Херсонщині - близько 13 тисяч споживачів. Також без світла 8 населених пунктів на Чернігівщині. Відновлення відбувається за умови безпекової ситуації для ремонтних бригад та з дозволу військових.

Також через негоду знеструмлювались 117 населених пунктів у Київській, Чернігівській, Чернівецькій, Одеській та Сумській областях. В окремих районах ще триває відновлення", - резюмували в "Укренерго".

Економічна правда

Реклама: