Через негоду є відключення електроенергії на Чернігівщині – "Укренерго"

Понеділок, 10 липня 2023, 11:58 -

На електростанціях наразі виробляється достатньо електроенергії для забезпечення потреб споживачів. У вихідні споживання було нижче, ніж у робочі дні. Але з початком робочого тижня споживання вже зростає. Через негоду є відключення на Чернігівщині.

Про це заявили в "Укренерго".

"На сьогодні Диспетчерський центр "Укренерго" не прогнозує відключень, але наголошуємо на необхідності зменшити споживання електричної енергії у вечірні години доби.

Найбільш складним для енергосистеми є період з 16.00 до 23.00. У цей час зменшується активність роботи сонячних електростанцій. Тому для забезпечення зростаючого попиту необхідно залучати додаткові енергоблоки, кількість яких обмежена. Крім цього, після завершення водопілля зараз обмежені можливості виробництва гідроелектростанцій", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Ситуація ускладнилася тим, що у неділю, 9 липня, у плановий ремонт виведений енергоблок однієї з атомних електростанцій, що зменшило доступний обсяг потужностей в енергосистемі, додали в держкомпанії.

"Нагадаємо, що внаслідок російських масованих ракетних та дронових атак пошкоджень зазнали всі теплові та частина гідроелектростанцій, а також мережі "Укренерго", зокрема не працюють внаслідок пошкодження чи окупації 40 ліній електропередачі напругою 220-750 кВ.

Наразі ведуться активні відновлювальні роботи, де це можливо, а також планові ремонти на деяких енергоблоках атомних електростанцій. У зв’язку з цим доступний обсяг потужностей в енергосистемі обмежений", - нагадали в "Укренерго".

Реклама:

У компанії також нагадали, що у суботу, 8 липня, на одній з електростанцій на сході країни обвалився дах, внаслідок чого загинули та отримали поранення працівники станції.Наразі станція не працює. 

Щодо імпорту\експорту - з 18:00 до 22:00 передбачений імпорт електроенергії зі Словаччини з максимальною потужністю до 299 МВт, а також з Молдови - до 170 МВт з 17:00 до 21:00. Експорту немає.

"Загалом через бойові дії та технічні збої в роботі обладнання наразі залишаються знеструмленими 408 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях. Відновлення відбувається за умови безпекової ситуації для ремонтних бригад та з дозволу військових.

Через негоду на вихідних було знеструмлено 16 населених пунктів на Чернігівщині та Сумщині. В окремих районах Чернігівщині ще триває відновлення живлення", - додали в держкомпанії.

Також в "Укренерго" додали, що спостерігаються активні спроби створення фейкових сторінок компанії у соцмережах, зокрема телеграм-каналів.

Звертайте увагу на джерела, звідки ви берете інформацію. Користуйтеся тільки офіційними каналами", - закликали в компанії.

Економічна правда

Реклама: