ЄС і НАТО представили рекомендації для захисту критичної інфраструктури

Четвер, 29 червня 2023, 13:38 -

Цільова група ЄС та НАТО щодо стійкості критичної інфраструктури представила остаточний звіт про поточні виклики безпеці і визначила рекомендації щодо того, як зміцнити стійкість інфраструктури.

Про це у четвер повідомила пресслужба Єврокомісії, пише "Європейська правда".

Євросоюз і Північноатлантичний альянс започаткували Цільову групу щодо стійкості критичної інфраструктури, щоб зміцнити свою співпрацю.

Наразі Цільова група представила остаточний звіт про оцінку, у якому описано поточні виклики безпеці, і цільові рекомендації щодо посилення стійкості критичної інфраструктури.

Реклама:

Рекомендації стосуються, зокрема, необхідності забезпечення стійкості і розвитку співпраці шляхом: 

  • Посилення взаємодії при повному використанні синергії, наприклад, у разі виникнення серйозної загрози або значних змін у контексті безпеки; сприяння взаємодії між членами Альянсу, державами-членами і приватним сектором, в тому числі щодо безпеки критично важливої інфраструктури; проведення спеціальних дискусій на основі сценаріїв;
  • Посилення структурованого діалогу з питань стійкості і структурованого діалогу з питань військової мобільності і розширення існуючих штабних переговорів з питань кібербезпеки, космосу, морських перевезень і енергетики, а також між Міжнародним військовим штабом НАТО і Військовим штабом ЄС.
  • Сприяти поширенню найкращих практик, оцінок і посиленню моніторингу впливу на безпеку та співпрацю, в тому числі між цивільними і військовими суб'єктами; проводити регулярні паралельні і скоординовані оцінки загроз критичній інфраструктурі, спираючись на оцінку, проведену навесні 2023 року.

Структурований діалог ЄС-НАТО з питань стійкості координуватиме виконання цих рекомендацій.

16 березня цього року НАТО і ЄС провели перше засідання, присвячене заснуванню нової Цільової групи з питань стійкості критично важливої інфраструктури на тлі російської загрози.

Реклама:

Вперше ініціатива була оголошена генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн в січні 2023 року.

Європейська правда

Реклама: