Рада дозволила військовим використовувати авто з правим кермом

Середа, 28 червня 2023, 15:45 -
 
Reuters

Верховна Рада ухвалила одразу за основу та в цілому законопроєкт №9238 щодо дозволу військовослужбовцям на період воєнного стану використовувати транспортні засоби з правим кермом.

Про це повідомляють народні депутати Ярослав Железняк та Олексій Гончаренко.

Документ підтримали 279 депутатів.

За словами Гончаренка, таким чином військослужбовцям дозволили реєструвати авто з правим кермом - норма буде діяти під час воєнного стану і 90 днів після його скасування.

Реклама:

"Сили оборони України мають нагальну потребу у мобільних транспортних засобах. Існує критична потреба у автомобілях здатних долати бездоріжжя, а також мають високу прохідність та хорошу маневреність. Це, зокрема, пікапи, позашляховики, мікроавтобуси, та різноманітні спецавтомобілі.

Велику кількість автомобілів з відповідними технічними характеристиками можна придбати у Великій Британії, але з огляду на правосторонній рух у цій країні, вони мають праве розташування керма.

Станом на теперішній момент, автомобілі з правим розташуванням керма, які доставляються в Україну як благодійна допомога, міжнародна технічна допомога, або за міждержавними угодами на інших умовах, не можуть перетнути державний кордон України з огляду на положення статті 29 Закону України "Про дорожній рух", - йшлося у пояснювальній записці.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: