У Львові затримано групу рекетирів: вигадували "борги" навіть військовим

Понеділок, 26 червня 2023, 15:35

Лідера та декількох учасників злочинної групи, які займалися рекетом, затримали у Львові.

Про це повідомляє пресслужба управління Служба безпеки у Львівській області.

За інформацією СБУ, злочинне угруповання рекетирів тероризували місцевих мешканців, вимагаючи гроші за неіснуючі борги або внаслідок штучно створених конфліктних ситуацій. А в разі незгоди платити "данину" погрожували потерпілим фізичною розправою.

Задокументоване вимагання грошей навіть з військового.

Реклама:

"Задокументовано, що зловмисники вимагали від одного з військових щомісячно сплачувати їм 2 тис дол. за вигадану "заборгованість". Співробітники СБУ затримали лідера злочинного угруповання під час отримання частини чергової "данини" - 40 тис гривень", - ідеться в повідомленні.

За даними пресслужби управління СБУ у Львівській області, затриманий спрямовував отримані гроші на поповнення злочинної "каси".

Також під час обшуку у квартирі одного із затриманих виявили 350 тис дол., які можуть належати до так званого "общака".

Реклама:

Слідчі СБУ висунули затриманому підозру в скоєнні кримінального злочину за ознаками частини 4 статті 189 КК України (вимагання в умовах воєнного стану).

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадуємо:

Сьогодні, 26 червня, стало відомо про затримання голови Тернопільської облради та двох заступників голови ВЦА затримано, які вимагали "відкати" у керівника підприємства, що займався волонтерством.

Реклама: