Апеляційний суд розблокував ліквідацію старого органу дипломування моряків

Четвер, 15 червня 2023, 15:15 -

Шостий апеляційний адміністративний суд 15 червня скасував рішення суду першої інстанції, яким було заблоковано ліквідацію старої Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків.

Про це повідомив у Facebook голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко.

"Перемога. Процес припинення Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків буде відновлено і, впевнений, доведено до логічного завершення", - написав він.

Раніше своїм рішенням суд першої інстанції - Київський окружний адміністративний суд - заборонив Адміністрації судноплавства та ліквідаційній комісії ІППДМ виконувати повноваження щодо управління справами інспекції (в тому числі звільняти її працівників та здійснювати дії, пов’язані з реорганізацією), а органам державної реєстрації здійснювати запис в Єдиному держреєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про припинення ІППДМ.

Реклама:

Нагадаємо:

У червні цей же суд своєю ухвалою зупинив прозорий процес дипломування моряків, започаткований постановою уряду №1499 від 30 грудня 2022 року.

Судове засідання щодо її розблокування призначене на 22 червня.

Реклама:

З 14 лютого розпочала роботу повністю оновлена і за складом, і за функціоналом Державна кваліфікаційна комісія моряків при Адміністрація судноплавства. Також змінили підхід до процедури проходження іспитів та отримання кваліфікаційних документів моряків.

Читайте також: Усі на борт. Як моряки відстояли право на роботу за кордоном

Економічна правда

Реклама: