Новини 9 травня: частину активів колаборанта Сальдо арештували, арешти рахунків через борги повертаються

Вівторок, 9 травня 2023, 21:00

Про Сальдо. Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції та ухвалив рішення конфіскувати частину активів колаборанта Володимира Сальдо, який очолив окупаційну адміністрацію Херсона.

Міністерство юстиції готує апеляцію на рішення ВАКС про відмову у конфіскації майна колаборанта Володимира Сальдо, яким він володіє опосередковано через доньку Ірину.

Про безмитну торгівлю. Європарламент проголосував за продовження безмитної торгівлі з Україною ще на один рік з метою підтримки української економіки в умовах війни.

Про арешти. Банки знову арештовуватимуть рахунки клієнтів на вимогу виконавчих органів. Зокрема, повернення арештів торкнеться 436 тисяч клієнтів monobank.

Реклама:

Про ОВДП. Міністерство фінансів провело рекордний аукціон ОВДП - розмістило держоблігацій на суму близько 28,5 мільярда гривень в еквіваленті.

Про закупівлі. Кабінет міністрів на час воєнного стану розділив закупівлі для армії на дві групи, одна з них залишиться закритою.

Ексклюзиви ЕП

"Коли виїжджають десятки тисяч інших і не повертаються, це нікого не турбує". Голова IT Ukraine про бронювання та втечу компаній

Реклама:

Чи є різниця між програмістом та фермером з точки зору мобілізації, що буде тригером наступної кризи і чому частина IT-компаній може згорнути діяльність в Україні. В розмові з виконавчим директором асоціації IT Ukraine Костянтином Васюком.

Реклама: