Apple стала лідером зі скорочення поставок комп'ютерів у першому кварталі

Понеділок, 10 квітня 2023, 11:29 -

Поставки персональних комп'ютерів Apple впали в першому кварталі 2023 року на 40,5%, що зробило американську компанію лідером за цим показником серед великих світових виробників.

Про це пише Bloomberg із посиланням на звіт International Data Corporation.

Згідно з останнім звітом IDC, поставки всіх виробників ПК разом узятих скоротилися на 29% до 56,9 млн одиниць - і впали нижче рівня початку 2019 року, оскільки сплеск попиту, викликаний віддаленою роботою в епоху пандемії, вичерпався.

Серед лідерів ринку Lenovo Group Ltd. і Dell Technologies Inc. зафіксували падіння більш ніж на 30%, а HP Inc. - на 24,2%. Жоден великий бренд не залишився осторонь від спаду, а Asustek Computer Inc. замикає топ-5 з падінням на 30,3%.

Реклама:

"Уповільнення споживчих витрат за останній рік призвело до двозначного зниження поставок смартфонів і накопичення надлишку серед провідних світових постачальників мікросхем пам'яті. Компанія Samsung Electronics Co., яка постачає чіпи для портативних пристроїв, а також настільних і портативних комп'ютерів, минулого тижня заявила, що скорочує виробництво після того, як повідомила про свій найнижчий прибуток з часів фінансової кризи 2009 року", - пише агентство.

"Незважаючи на те, що за останні кілька місяців запаси виснажилися, вони все ще набагато перевищують доцільний рівень на чотири-шість тижнів", - пояснив агентству менеджер з досліджень IDC Джітеш Убрані.

Він підкреслив, що навіть за великих знижок підвищені запаси збережуться до середини року і, можливо, до третього кварталу".

Реклама:

При цьому спад на ринку дає виробникам можливості внести зміни у свою діяльність, з огляду на те, що "багато хто з них починає вивчати варіанти виробництва за межами Китаю", йдеться у звіті IDC.

Apple поступово диверсифікує географію своєї виробничої бази, оскільки наростаюча напруженість між Вашингтоном і Пекіном загрожує її ланцюжку поставок.

Економічна правда

Реклама: