Фрідман й Авен особисто домовлялись з підписантами листа до ЄС з проханням зняти санкції – ЗМІ

Четвер, 9 березня 2023, 17:58 -

Підсанкційні акціонери "Альфа-груп" Михайло Фрідман та Петро Авен особисто спілкувались з підписантами листа до керівництва ЄС щодо зняття санкцій і домовлялися про їхню підтримку.

Про це пише російська служба ВВС із посиланням на співрозмовника, близького до Фрідмана.

За даними видання, партнери та акціонери "Альфа-груп" звернулися з проханням підписати лист про зняття санкцій до широкого кола людей.

"Хтось, як Дмитро Муратов (російський журналіст, головред "Новой газеты", лауреат Нобелівської премії миру - ред.) написав свій власний текст. Ілля Яшин (російський опозиціонер, соратник Олексія Навального, засуджений за "поширення фейків про росармію" - ред.)) надіслав лист від руки з в'язниці. Хтось підписав загальний лист", - заявив співрозмовник ВВС.

Реклама:

За даними ВВС, загальний лист був спочатку написаний російською, потім його переклали близькі до акціонерів "Альфи" люди.

Спочатку скандал у зв'язку з проханням голови ФБК Леоніда Волкова зняти санкції з керівників Альфа-банку розгорівся через інший лист, який також опублікував ексголовред "Эхо Москвы" Олексій Венедіктов.

"Його було надіслано на ім'я Борреля і голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн у лютому за підписом щонайменше дев'яти російських опозиціонерів.

Реклама:

У документі пропонувалося "уважно вивчити обґрунтованість введення і необхідність продовження санкцій" щодо керівництва "Альфа-груп", пише ВВС.

Після публікації Венедіктовим жовтневого листа від Волкова в ЄС сам Волков оголосив, що "бере паузу" як голова правління міжнародного фонду по боротьбі з корупцією ACF.

Нагадаємо:

Колишній головний редактор радіостанції "Эхо Москвы" Олексій Венедіктов опублікував список підписантів за виведення керівників російської "Альфа-Групп" з-під європейських санкцій.

Економічна правда

Реклама: