Кабмін розраховує на допомогу ФАО у продовженні "зернової угоди"

П'ятниця, 4 листопада 2022, 16:17 -

Кабінет Міністрів та Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) підписали угоду про створення офісу ФАО в Україні та надання допомоги.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Зокрема, завдяки реалізації ФАО в Україні Плану швидкого реагування, відновлюються виробничі та експортні потужності української агросфери. А також поліпшується життя людей, яким ФАО надає допомогу", – зазначила перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона висловила впевненість, що з відкриттям Проєктного офісу співробітництво між ФАО та Україною, яке триває вже багато років, отримає нову динаміку. 

Реклама:

"Посилення співпраці важливе сьогодні й з огляду на необхідність пролонгування "зернової ініціативи", терміни якої спливають 19 листопада. Україна сподівається на підтримку ФАО з цього питання. Це надзвичайно актуально і для України, і для країн, де є проблеми з продовольчою безпекою", – додала глава Мінекономіки.

Заступник Генерального директора ФАО Лоран Тома зауважив, що після початку великої війни ФАО розширила свою діяльність в Україні для підтримки сільгоспвиробництва та продовольчих систем з метою захисту  постраждалих від війни домогосподарств та громад

"Ця угода дозволяє розширити співпрацю в країні, підвищити сільськогосподарський потенціал України та захистити продовольчу безпеку кожного вразливого українця", – зазначив Лоран Тома.

Реклама:

Нагадуємо:

У Кремлі заявили, що попри повернення РФ до "зернової угоди" рішення щодо того, чи буде її продовжено у листопаді, ще не ухвалене.

В рамках "зернової ініціативи", яка розблокувала українські порти для експорту продовольства, вивезено вже 10 млн тонн української агропродукції.

Реклама: