Найгірший квартал: виробництво чипів у Китаї скоротилось вперше з 2019 року

Понеділок, 18 квітня 2022, 19:07 -

Квартальне виробництво напівпровідників у Китаї скоротилось вперше з початку 2019 року, оскільки попит на споживчу електроніку пом'якшився, а блокування, спричинені Covid, у регіонах, включно з Шанхаєм, призупинили виробництво.

Про це пише Bloomberg із посиланням на дані Національного бюро статистики.

Згідно з даними Національного бюро статистики, виробництво інтегральних мікросхем впало на 4,2% за перші три місяці року, оскільки виробники чіпів повідомили про різке зниження в березні.

"Це був найгірший квартальний показник з першого кварталу 2019 року, коли виробництво мікросхем в країні впало на 8,7%", - пише агентство.

Реклама:

Видання нагадує, що Китай запровадив у Шанхаї, ключовому центрі виробництва чипів, місячний карантин через поширення коронавірусної інфекції.

Найбільші виробники мікросхем у країні, від Semiconductor Manufacturing International Corp. до Hua Hong Semiconductor, намагаються отримати деякі компоненти через контроль дорожнього руху, введений місцевою владою. У березні виробництво чипів впало на 5,1%.

"Низка керівників китайських компаній висловили занепокоєння з приводу перебоїв у ланцюжках поставок минулого тижня, оскільки все більше регіонів оголосили про суворіші заходи профілактики після повідомлень  випадки Covid. Серед них технологічний виробничий центр у Куньшані та Чженчжоу, де знаходиться найбільша у світі фабрика iPhone", - пише Bloomberg.

Технологічні заводи по всій країні будуть змушені припинити виробництво після травня, якщо постачальники в Шанхаї залишаться закритими, написав виконавчий директор Huawei Technologies Co. Річард Ю у пості WeChat минулого тижня.

"Економічні втрати будуть величезними", - заявив Ю.

Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю направило чиновників, щоб допомогти компаніям із виробництва чипів у Шанхаї відновити виробництво попри поширення COVID-19.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: