Tesla у Шанхаї відновила роботу у "замкненому циклі": робітники через COVID ночуватимуть у цехах

Понеділок, 18 квітня 2022, 17:45 -

Завод Tesla у Шанхаї відновив роботу, припинену наприкінці березня через спалах коронавірусу, у режимі "замкнутого циклу": робітники житимуть на підприємстві та спатимуть на підлозі, отримуючи за це додаткові $63 на день.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Зазначається, що завод працюватиме у режимі "замкнутого циклу", у якому робітники не повинні виходити з території підприємства.

Агентство ознайомилося зі службовою запискою, яку Tesla надіслала працівникам заводу.

Реклама:

Відповідно до записки, що компанія надасть кожному робітнику спальний мішок та матрац. Спеціального приміщення для сну не буде виділено - спати доведеться на підлозі у відведеному для цього місці. Також, будуть виділені місця для душу, відпочинку та харчування.

При цьому, протягом перших трьох днів усі співробітники повинні будуть щодня здавти тести на COVID-19, щодня двічі вимірювати температуру тіла та мити руки двічі вранці та двічі вдень.

Один із співрозмовників агентства повідомив, що працівникам буде надано триразове харчування та допомогу у розмірі 400 юанів ($63) на день.

Tesla попередила персонал про перехід на замкнений цикл 17 квітня.

"Щоб обійти обмеження, введені в житлових районах Шанхаю через зростання захворюваності, компанія видала черговим змінам спеціальні перепустки та організувала маршрутні таксі.

Тільки працівники, які проживають у житлових комплексах з низьким рівнем захворюваності, і ті, хто зробив щеплення, можуть вийти на роботу та приєднатися до 400 працівників, хто вже перебуває на підприємстві", - пише видання.

Очікується, що у "замкненому циклі" вони працюватимуть до 1 травня, якщо карантинні обмеження у місті не будуть скасовані.

До зупинки заводу Tesla у Шанхаї 28 березня він працював у три зміни сім днів на тиждень, випускаючи близько 2100 електромобілів на день.

Bloomberg пише, що саме влада Шанхаю закликала компанії відновити виробництво, зупинене через карантин, у "замкнутому циклі". Наразі понад 600 фірм повернулися до роботи, у тому числі Quanta Computer, яка виготовляє ноутбуки для Apple.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: