Популярність українського ресторану в Нью-Йорку зросла на 75%: заклад збирає допомогу для України

Неділя, 6 березня 2022, 13:28

Популярність ресторану української кухні "Веселка", розташованого в нью-йоркському Мангеттені, за останній тиждень зросла на 75% на тлі російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляє CNN.

"Веселка" спеціалізується на українській традиційній кухні. Наразі до закладу вишиковуються довжелезні черги. За словами власника ресторану, всього лише за тиждень кількість відвідувачів зросла на 75%.

Американці мають змогу скуштувати в закладі українську традиційну кухню, зокрема борщ.

Реклама:

Усі кошти, зібрані від продажу борщу, "Веселка" жертвує громадській організації "Разом за Україну", яка збирає різноманітне устаткування, медикаменти та відправляє їх до України.

За минулий тиждень "Веселка" зібрала на потреби України 10 тис дол. У закладі прогнозують, що за наступний тиждень зберуть ще щонайменше 15 тис дол.

Крім того, заклад збирає бинти, батарейки, налобні ліхтарі, а також таблетки для очищення води та відправляє все це в Україну.

Крім зростання попиту на українську кухню, мешканці Нью-Йорка бойкотують російську.

Так, відомий у місті заклад "Російська чайна кімната", розташований неподалік Бродвею, наразі стоїть майже порожній. Це при тому, що заклад не має жодного відношення до Росії, окрім назви.

Американці також активно бойкотують російські продукти, зокрема горілку. Через це латвійський виробник "Столічної водки" терміново проводить ребрендинг.

Крім бойкоту російського алкоголю, у США бойкотують російське пальне, зокрема торговельної марки "Лукойл" – другої найбільшої нафтової компанії країни-агресора.

Читайте також: Привіт, білоруський трикотажу, прощавайте, вілли в Італії: підсумки економічного фронту 5 березня

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: