"Укрпошта" відновлює міжнародну доставку

Середа, 2 березня 2022, 13:32

З вівторка "Укрпошта" почала відновлювати доставку експорту, наразі – з восьми регіонів.

Про це повідомила пресслужба "Укрпошти".

Наразі експортні відправлення здійснюються з восьми регіонів (Львівська, Хмельницька, Волинська, Чернівецька, Тернопільська, Івано-Франківська, Рівненська і Закарпатська області). Вони оформлюються в місці міжнародного поштового обміну у Львові і далі прямуватимуть через Польшу до пункту призначення.

Майже всі інші регіони працюють на прийом пошти у відділеннях. "Укрпошта" працює над відновленням прямих магістралей між областями та подальшою доставкою до Львова експортних відправлень. Наприклад, такими маршрутами стануть Одеса-Львів та Дніпро-Львів.

Реклама:

Польська пошта надала "Укрпошті" можливість обмінюватися з іншими поштами імпортом-експортом на своїй території та здійснювати передавання експорту для авіадоставки авіалініями Lufthansa, Lot, AirBaltic, KLM, Turkish Airlines.

Крім Польщі, транзитом для "Укрпошти" на прийом імпорту з усього світу виступають Словаччина, Латвія та Молдова. Пошти цих країн приймають для "Укрпошти" відправлення з усього світу, які далі доправляють до українського кордону і до "Укрпошти".

Наразі небо України повністю закрите для цивільної авіації, тому поки "Укрпошта" не зможе разом з Windrose відправляти прямі вантажні літаки до аеропорту Нью-Йорка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: