Тимчасові адміністрації на енергокомпаніях "заточені" під Ахметова – джерело

Четвер, 2 грудня 2021, 10:26

Законопроєкт про введення тимчасових адміністрацій на об’єкти енергетичної інфраструктури спрямований на компанії олігарха Ріната Ахметова, кажуть у партії "Слуга народу".

Джерело: стаття "Української правди

Деталі: Як написано у самому проєкті, оприлюдненому Міненерго 1 грудня, головна мета закону – створити механізм введення тимчасових адміністрацій "в разі загрози" перебоїв із постачанням електрики.

У проєкті написано, що в разі небезпеки Міненерго зможе вводити тимчасову адміністрацію на генеруючі компанії та обленерго. Після введення такого адміністратора всі органи управління та наглядові ради тощо муситимуть йому підпорядковуватись.

Реклама:

Цей закон може торкнутись усіх приватних і державних гравців на енергоринку.  Але, як зізнаються співрозмовники УП у "Слузі народу", заточений він саме під Ахметова. 

Непрямо це підтвердив і сам президент Володимир Зеленський, який під час свого спілкування із журналістами 26 листопада та послання до Верховної Ради 1 грудня кілька разів натякав на певний "шантаж дефіцитом" електроенергії та віяловими відключеннями з боку олігарха.

По суті влада вирішила підготувати варіант тимчасової "м’якої націоналізації" на випадок енергетичної кризи, яка з дуже високою ймовірністю може початись під кінець січня.

Пряма мова співрозмовника УП у президентській партії: "Цей закон для Ахметова може бути навіть гіршим за ренту чи реєстр олігархів. Бо ми зможемо заходити на його обленерго, якщо він почне знову гратись в якісь ігри. Це дуже серйозна штука буде".

Цьому передувало: 1 грудня Міністерство енергетики України опублікувало проєкт закону про внесення змін до закону "Про ринок електричної енергії" щодо введення тимчасової адміністрації у разі загрози порушення безпеки постачання електричної енергії".

Він розроблений на виконання Плану організації виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року "Про заходи з нейтралізації загрози в енергетичній сфері", введеного в дію президентом 28 серпня і схваленого Кабінетом міністрів 1 вересня.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: