У Німеччині засновано фонд для підтримки будівництва Nord Stream-2

Четвер, 7 січня 2021, 19:00
 

Уряд землі Мекленбург-Західна Померанія схвалив створення "Фонду захисту клімату Мекленбургу", головною метою якого має допомога добудови газопроводу Nord Stream-2 в обхід санкцій США.

Як повідомляє "Європейська правда", це випливає з конфіденційних документів, якими розпоряджається Bild.

Видання цитує урядовий документ, в якому зазначається: "Уряд створює фонд, який підтримує та сприяє заходам щодо охорони клімату в штаті через широкий спектр організацій та установ, а також активістів громадянського суспільства і одночасно може внести свій внесок у завершення проекту газопроводу" Nord Stream-2".

Як зазначається у документі, "нове санкційне законодавство США   вимагає термінового створення фонду". Таким чином, німецький фонд може самотужки замовляти послуги з добудови газопроводу, що має вивести виконавців із дії американських санкцій. За даними BILD, на це офіційно заплановано витратити біля 250 тис євро.

Реклама:

Більш того, Bild стверджує, що засновники фонду вже домовилися про умови співпраці із Nord Stream 2 AG - дочірньою компанією "Газпрому".

Головою фонду буде колишній мекленбурзький прем'єр-міністр Ервін Селлінг (СДПН), його заступником - євродепутат від ЄНП / ХДС Вернер Кун.

Нагадаємо, тиждень тому Сенат США повторно підтримав проєкт оборонного бюджету, у якому передбачені санкції проти "Північного потоку-2", таким чином остаточно подолавши вето чинного президента Дональда Трампа. 

Закон про оборонний бюджет на 2021-й рік передбачає в тому числі військову допомогу Україні в розмірі $250 млн. Закон також посилює санкції проти газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік".

Читайте також: Санкції та допомога Україні: що включає військовий бюджет США і чому Трамп хоче його ветувати.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: