Маск побудує в США завод із виробництва пікапів Cybertruck

Середа, 11 березня 2020, 11:35
 

Американський виробник електромобілів Tesla Inc. має намір побудувати завод із виробництва пікапів Cybertruck у центральній частині США.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Twitter голови компанії Ілона Маска.

"Шукаємо місце для Cybertruck Gigafactory. Це буде в центральній частині США", - написав він.

Рішення компанії залежатиме від стимулювальних заходів місцевої влади, логістичних витрат, наявності робочої сили "із широким колом талантів" та рівня життя, пояснив Маск у коментарі для The Wall Street Journal.

Реклама:

Голова компанії також повідомив у Twitter, що завод випускатиме електричний кросовер Model Y для покупців зі Східного узбережжя США.

У січні президент США Дональд Трамп в інтерв'ю CNBC сказав, що Маск "має намір побудувати дуже великий завод у США".

Tesla представила броньований електричний пікап Cybertruck у листопаді минулого року. Компанія планувала розпочати виробництво наприкінці 2021 року.

У лютому Маск натякнув на своїй сторінці в соціальній мережі, що компанія може побудувати завод у Техасі. Колишній губернатор цього штату Рік Перрі створив фонд підтримки підприємництва, який став одним із найбільших у країні. 

Влада Техасу раніше надала компанії Маска SpaceX 2,3 млрд дол для будівництва космодрому поблизу міста Браунсвілл.

Tesla має завод у Фремонті, штат Каліфорнія, де виробляє електромобілі Model S, Model X та Model 3. Автовиробник також розпочав обмежений випуск Model Y на цьому підприємстві.

Нагадаємо, 22 листопада Ілон Маск представив електричний пікап Cybertruck з футуристичний дизайном - для дверей авто використовується той же сплав, що для ракет SpaceX, але скло на презентації все ж розбили.

Найдешевша модель Cybertruck обійдеться в 39990 доларів, модель з 300-мільним ходом - в 49990 доларів, а старша комплектація з запасом ходу в 804 кілометри буде починатися від 69990 доларів.

Компанія Tesla за 3 дні після презентації електричного пікапу Cybertruck отримала 200 тисяч замовлень.

Читайте також: 12 технологій 2019 року, які на наших очах створюють майбутнє людства

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: